OBRAZEM: Veletrh CES ukázal trendy v elektronice pro rok 2012

Las Vegas - Světová výstava spotřební elektroniky CES v Las Vegas dnešním dnem končí. Přinesla celou řadu novinek a určila trendy trhu pro rok 2012. Svými novátorskými produkty se tu chlubily tisíce výrobců. Podle organizátorů se na ně přišlo podívat přes 140 tisíc lidí.

Spotřební elektronika se vyvíjí raketovým tempem a veletrhem zněly superlativy: superchytré, superrychlé, supermalé, supertenké.K vidění přitom nebyly zdaleka jen světové značky, ale taky malí výrobci – a to i z České republiky. Svůj hlasem ovládaný alarm tu představil Jablotron, s aplikací pro Android dorazila i brněnská Toner Software

Letošní ročník zaostřil na ještě tenčí a dokonalejší televize s technologií OLED. Hluboké jsou 4 milimetry, obraz mají přitom mnohem ostřejší než současné přístroje. V Česku by tyto modely mohly být k dostání již v druhé polovině roku.

Reportáž Františka Kramarze (zdroj: ČT24)

Pozornost na sebe ale strhly taky žiletkově tenké notebooky, takzvané ultrabook, které mají konkurovat populárním tabletům. Zdaleka ne poslední kapitolou jsou smartphony, zájem o ně roste. Svoje novinky tu proto kromě jiných představili i známí rivalové Nokia a Samsung.

Ilustrační foto
Zdroj: Julie Jacobson/AP Photo
Ilustrační foto
Zdroj: ČT24
Fotoaparát Canon GX1 na veletrhu CES
Zdroj: Julie Jacobson/AP Photo
Ilustrační foto
Zdroj: ČT24
Vydáno pod