Polsko udělilo Fortuně licenci na internetové sázení

Praha – Sázková společnost Fortuna získala licenci na poskytování internetového sázení v Polsku. Sázení na sportovní výsledky přes internet tam bude možné od středy 25. ledna. Fortuna je v Polsku první firmou, která od tamního ministerstva financí licenci získala.

„Nabídka sportovních sázek přes internet je pro účast Fortuny na polském trhu klíčovou. Fortuna nabízí sázení přes internet již několik let v Česku a na Slovensku. Očekáváme velký zájem polských klientů o tento distribuční kanál. Věříme, že polští hráči využijí příležitosti sázet online legálně,“ uvedl výkonný ředitel polské Fortuny Jan Štefánek.

V polovině roku 2011 byla schválena potřebná polská legislativa a bylo jen otázkou času, kdy Fortuna formálně povolení obdrží. „Jak bude tento projekt úspěšný, ukáže až nadcházející období. Očekávám, že se Fortuna blíže k tomuto vyjádří až při celoročních výsledcích na začátku března,“ říká analytik makléřské firmy Cyrrus Ondřej Moravanský.

Fortuna je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek působícím v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.