Přímá linka mezi Ostravou a Vídní s dneškem končí

Praha - Z Mezinárodního letiště Ostrava-Mošnov, do kterého kraj investoval stovky milionů korun, se od zítřka bude létat už jen do Prahy. Poslední stroj na zahraniční lince do Vídně odletěl z moravskoslezské metropole večer. Společnost CCA říká, že provoz do ciziny musela přerušit kvůli ztrátovosti.

Provozovatel musel linku ukončit, protože se její provoz nevyplatil a dál už ho nechce dotovat. „Sami jste viděli, kolik s námi přiletělo cestujících (pozn. redakce: pět) a bohužel letiště ve Vídni se řadí k jednomu z nejdražších, co se týče poplatků,“ vysvětlil kapitán letu a letový manažer společnosti CCA Marek Bača. 

Na odletové tabuli v prázdném terminálu bude od zítřka svítit jen cílová stanice Praha. Mezinárodní letiště tak bude odbavovat pouze vnitrostátní linky. Návrat zahraničních spojů je zatím v nedohlednu, jelikož dopravci prý o ně nemají zájem. 

Do letiště už kraj nalil stovky milionů korun a ani po většinu roku prázdná odletová hala mu nezabrání v další investici. Do konce příštího roku má do Mošnova vést železnice za skoro jednu miliardu korun.