Ovládneme trh se smartphony, hlásí čínský Huawei

Barcelona – Veletrh Mobil World Congress se postupně blíží do finále. Fanouškům technologií tak už zbývají poslední dva dny, aby prozkoumali všechny novinky, které jim firmy pro letošní rok připravily. V Barceloně se sešlo celkem 1 400 výrobců a o slovo se mezi nimi výrazně hlásí čínský Huawei. Se svými smartphony za nízkou cenu chce ovládnout celý trh.

Do dnešního dne na barcelonské výstaviště dorazilo více než 60 tisíc lidí, očekává se však, že během dalších dvou dní, kdy má veletrh mobilních technologií pokračovat, množství návštěvníků ještě vzroste. Výrobci a softwarové firmy se i ke konci akce snaží přitáhnout zákazníky svými novinkami.

Samsung Galaxy Beam
Zdroj: ČT24

Jedním z lákadel je přenosná televize od Samsungu. Mobilní zařízení Galaxy Beam, které zároveň slouží jako telefon, se podle tvůrců od klasických televizí liší tím, že funguje jako promítačka a svůj obsah ukáže na jakémkoliv povrchu. „S tímto telefonem se můžete dívat v podstatě kdekoliv,“ tvrdí manažer Samsungu Will Bin.

Čínský Huawei chce ovládnout trh se smartphony

V Barceloně jsou vidět i čínští výrobci mobilních telefonů. Nejúspěšnější z nich Huawei hodlá na trhu konkurovat již zavedeným firmám typu Motorola či Nokia. „V roce 2015 chceme celé odvětví ovládnout,“ prohlašuje ambiciózně ředitel marketingu Frederic Fleurence. A podle analytika Bena Wooda není přání Číňanů v dobách ekonomického ochlazení nemožné: jejich produkty jsou totiž o 20 procent levnější než konkurence.

Reportáž Veroniky Hudečkové (zdroj: ČT24)

Pozice největších lídrů oboru Samsung a Apple je ale momentálně neotřesitelná. Zatímco každý z nich loni prodal téměř 100 milionů chytrých telefonů, Huawei si teprve pro letošní rok stanovil cíl 60 milionů. Za rok 2011 spolu se ZTE dohromady prodaly 35 milionů zařízení. Čínským výrobcům přesto nelze upřít jediné – ambice jim nechybí. Letos chtějí firmy z nejlidnatější země svůj prodej zdvojnásobit.

Vydáno pod