Toyota svolává v USA k prohlídce přes 681 tisíc vozů

Detroit - Toyota Motor svolává ve Spojených státech k opravě více než 681 tisíc vozů kvůli potenciálním problémům. Opatření je podle internetového serveru BBC ranou pro snahu největšího japonského producenta automobilů obnovit svou image po řadě potíží s kvalitou v uplynulých letech.

K výměně součástky u volantu, která může způsobit deaktivaci airbagu, svolává Toyota zhruba 495 000 dodávkových vozů Tacoma. Do servisů povolává také zhruba 70 500 vozů Camry a 116 000 automobilů Venza, jež mohou mít potíže se startováním. Toyota upozornila, že v souvislosti s těmito možnými problémy zatím nebyly hlášeny žádné nehody či zranění.

V uplynulých letech byla Toyota nucena svolat miliony vozů kvůli různým problémům, včetně nechtěného zrychlování automobilů. To mělo negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních a spolehlivých vozů.

Toyota
Zdroj: ČTK/AP/Shizuo Kambayashi

Toyota byla loni navíc těžce zasažena ničivým zemětřesením v Japonsku a rozsáhlými záplavami v Thajsku. Její celosvětový prodej loni klesl o šest procent na 7,95 milionu vozů. V čele světového automobilového trhu tak Toyotu vystřídal americký konkurent General Motors.