Nejčastějšími benefity jsou telefony, slevy na stravu a finanční odměny

Praha - Zaměstnanci se nejčastěji těší benefitům v podobě služebního telefonu, podpory stravování a finančních odměn. Naopak volnočasové benefity a dárkové poukázky už v takové míře využívány nejsou. Odměny nabízí devět z deseti firem, vyplývá z průzkumu, který pro společnost Sodexo zpracovala agentura Millward Brown.

Benefity: Vliv na motivaci

„Podle většiny firem patří podpora stravování spolu s finančními bonusy a dovolenou navíc v České republice k nejrozšířenějším benefitům. Jsou považovány za standard trhu, přesto jsou řazeny mezi efektivní benefity s dopadem na motivaci,“ tvrdí Magdaléna Pořízková ze Sodexa.

Méně poskytované jsou firemní akcie a hlídaní dětí, firemní školky se naopak rozvíjí

Méně poskytované jsou dnes u zaměstnavatelů zaměstnanecké akcie, hlídání dětí či úklid domácností, vyplývá z průzkumu. Naopka firemní školky jsou vidět čím dál víc.

Zdravotní volno umožní téměř 70 procent menších firem do 99 zaměstnanců, zatímco ve firmách nad 500 zaměstnanců nabízejí tento benefit dvě pětiny společností. Zaměstnaneckou půjčku mohou zaměstnanci získat u necelé třetiny velkých firem nad 500 zaměstnanců a u poloviny menších firem do 99 zaměstnanců.

Průzkum pro Sodexo se uskutečnil na konci loňského roku mezi necelou tisícovkou respondentů.

Vydáno pod