Majitel Game Czech alias JRC je v insolvenci

Londýn - Britský prodejce počítačových her Game Group, který v Česku provozuje řetězec obchodů JRC, je v insolvenci. Firma má přes tisíc prodejen v sedmi evropských zemích, v Česku jich celkem provozuje 30. Do problémů ji dostaly vysoké náklady, v Česku přesto končit nehodlá.

Game Group koupila český řetězec JRC Czech v roce 2008. V tuzemsku v současné době působí pod jménem Game Czech a provozuje 30 kamenných prodejen. Ředitel české pobočky Lukáš Karel minulý týden pro server E15 uvedl, že ukončení aktivit v Česku se neočekává.

Británie je pro Game Group hlavní trhem, firma zde vlastní zhruba 600 obchodů. Celkově společnost provozuje podle agentury Reuters zhruba 1 270 obchodů v sedmi evropských zemích a Austrálii a zaměstnává v nich kolem 10 tisíc lidí.

Společnost Game Group se podle PwC dostala do problémů kvůli vysokým fixním nákladům a ambiciózní mezinárodní expanzi. „Navzdory těmto problémům věříme, že v oblastech, kde firma působí, existuje prostor pro specializovaného prodejce her,“ uvedl dle internetového serveru BBC jeden z pracovníků PwC, kteří mají  na starosti správu nad Game Group.

Vydáno pod