UniCredit Bank zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk o 4 procenta

Praha - UniCredit Bank, jedna z velkých tuzemských bank, zvýšila v letošním prvním čtvrtletí meziročně čistý zisk o čtyři procenta na 691 milionů korun. Celková aktiva banky vzrostla meziročně o 14 procent, vklady klientů o 7 procent. V prvním čtvrtletí stoupl i čistý zisk mateřské italské bankovní skupiny UniCredit, která ale za loňský rok utrpěla značnou ztrátu kvůli vysokým odpisům majetku v důsledku dluhové krize.

„Daří se nám naplňovat obchodní cíle, to vše i přes vliv zpomalování české ekonomiky a stále pokračující skepsi na finančních trzích. Nadále budeme pokračovat v rozvoji distribuční sítě kamenných poboček, investic do nových inovativních produktů a alternativních prodejních kanálů,“ uvedl generální ředitel banky Jiří Kunert.

Výsledky UniCredit Bank v 1. čtvrtletí 2012 v České republice:

  • Celková aktiva banky meziročně stoupla o téměř 14 procent na 288,9 miliardy korun.
  • Vklady klientů meziročně vzrostly o 7 procent na 177,2 miliardy korun.
  • Úvěry poskytnuté klientům meziročně stouply o 1,8 procenta na 177,9 miliardy korun.
  • Čistý zisk z poplatků a provizí bance vzrostl o 14 procent na 459 milionů korun.
  • Celkové provozní výnosy poklesly o 1,4 procenta na 2,34 miliardy korun.

Čistý zisk mateřské italské bankovní skupiny UniCredit vzrostl ve čtvrtletí o 13 procent na 914 milionů eur (23 miliard korun). Za loňský rok ale utrpěla UniCredit kvůli vysokým odpisům majetku v důsledku dluhové krize ztrátu 9,2 miliardy eur, zrušila dividendu a oznámila plán zrušení 6 150 pracovních míst. V lednu musela banka akcionáře požádat o kapitálovou injekci 7,5 miliardy eur.

Výsledky za první čtvrtletí už zveřejnily i další velké banky. Česká spořitelna zvýšila čistý zisk více než 17 procent na téměř 4,5 miliardy korun, ČSOB stoupl zisk o šest procent na čtyři miliardy korun a Komerční banka měla ve čtvrtletí čistý zisk o tři procenta vyšší na téměř 3,5 miliardy korun.

Vydáno pod