Zisk AAA auto v prvním čtvrtletí vzrostl

Praha - Skupina autobazarů AAA Auto zvýšila v prvním čtvrtletí meziročně zisk ze 690 tisíc eur na 2,9 milionu eur (zhruba 72 milionů korun). Tržby stouply o pětinu na 76,9 milionu eur. Za první čtvrtletí společnost AAA Auto prodala více než 12 tisíc aut. Výraznému růstu zisku pomohly podle výkonné ředitelky Karolíny Topolové silnější prodeje, zvýšený zájem o finanční služby a tržby z ruské pobočky i nově otevíraných center v ČR a na Slovensku.

„Naše pobočka v Rusku dosáhla v dubnu výborného výsledku 200 prodaných vozů. Očekáváme tak, že zde dosáhneme bodu zvratu na úrovni čistého zisku již v červnu,“ dodala Topolová.

AAA Auto provozuje 27 poboček a zaměstnává přes 1 500 lidí. Její akcie se obchodují na burzách v Praze a Budapešti. Loni skupina zdvojnásobila čistý konsolidovaný zisk na 10,3 milionu eur (zhruba čtvrt miliardy korun).

Hrubá zisková marže se zvýšila o 0,3 procentního bodu na 26,2 procenta zejména díky většímu rozšíření finančních služeb z loňských 38 na 50 procent v prvním čtvrtletí. Provozní náklady se zvýšily o třetinu na 15,1 milionu eur. Důvodem byly náklady na zatím ztrátový ruský provoz skupiny a náklady na otevření nových poboček a zaškolení nového personálu v Česku a na Slovensku. Dubnový prodej vzrostl o 17 procent na 4 479 ojetých aut.

Komentář Jiřího Šimary (zdroj: ČT24)