Schlecker v Německu končí

Berlín - Výbor věřitelů dnes odhlasoval uzavření německého řetězce drogerií Schlecker, který je od ledna v insolvenci. Podle insolvenčního správce věřitelé nepovažovali za přijatelnou žádnou z předložených nabídek. Donedávna největší německý drogistický řetězec tak po téměř 40 letech končí. V Česku nedávno převzala drogerie tuzemská společnost p.k.Solvent.

„Ani poté, co investoři minulý pátek dostali ještě týdenní prostor k finančnímu i koncepčnímu upravení svých nabídek, nenachází se žádná z nabídek v akceptovatelné oblasti,“ potvrzuje insolvenční správce Arndt Geiwitz.

Podle spekulací médií o Schlecker v závěru usilovali dva investoři. Jedním z nich měl být vlastník řetězce obchodních domů Karstadt Nicolas Berggruen. O firmu se zajímala i česko-slovenská finanční skupina Penta Investments, ta ale v dubnu uvedla, že o koupi usilovat nebude.

Schlecker působil také v České republice. Jeho české prodejny nedávno převzala tuzemská společnost p.k.Solvent, která v Česku provozuje síť drogerií TETA.