KIT digital ohlásil jednání o svém prodeji a jeho akcie prudce zpevnily

New York – O svém prodeji začala s více zájemci jednat společnost KIT digital, která se zabývá poskytováním služeb v oblasti internetového videa. Firma v oznámení pro americkou komisi pro cenné papíry (SEC) uvedla, že podrobnosti zveřejní později. Management už letos v březnu zvolil zvláštní výbor, aby posoudil nevyžádané nabídky. Akcie KIT digital na americkém trhu Nasdaq na zprávu reagovaly mohutným růstem, který se pohyboval až  kolem třinácti procent. Na pražské burze, kde se akcie firmy rovněž obchodují, ale téměř nereagovaly. Přidaly 2,3 procenta, ačkoli zpráva byla zveřejněna už během dne.

Možnost prodeje firmy posuzuje společnost Deutsche Bank Securities, na kterou se firma v této souvislosti obrátila. Management zároveň sdělil, že se firmě nepodařilo dosáhnout dohody se společností JEC Capital Partners, která je jejím akcionářem a která minulý týden navrhla dosadit do vedení firmy čtyři své kandidáty. JEC Capital prý žádal, aby byli zvoleni všichni čtyři.   

Společnost JEC Capital Partners podle agentury Reuters uvedla, že na konci května měla v KIT digital osmiprocentní podíl. Své kandidáty do správní rady firmy navrhla poté, co čtyři ředitelé KIT digital v březnu odstoupili.   

KIT digital je předním světovým poskytovatelem služeb v oblasti správy videoobsahu, který přes IP protokol poskytuje pro různá zobrazovací zařízení. Podnik sídlí v Praze, hlavní pobočky má ale v mnoha zemích všech kontinentů.   

KIT digital své služby poskytuje řadě velkých firem z technologického, zábavního či mediálního sektoru. Patří k nim Google, Hewlett-Packard, MTV, Disney-ABC nebo BBC. Navzdory tomu se ale firma pět let potýká se ztrátami a její akcie jen za poslední tři měsíce ztratily asi polovinu hodnoty. 

Vydáno pod