Prodejny Sunset Suits jsou zamčené, zaměstnance vyhnala ochranka

Praha - Nedobrovolné zavření všech prodejen v Česku čekalo polskou firmu Sunset Suits, která obchoduje s oblečením. Obsadili je lidé prokazující se jako zástupci nového vlastníka. Původní majitelé mluví o krádeži za bílého dne. Aféru mezinárodního kalibru nyní rozplétají policisté.

V prodejnách Sunset Suits po celém Česku je zavřeno. Zaměstnanci mají stále pracovní smlouvy, nedostanou se ale do práce.

Polská firma podniká deset let v Česku, Polsku a na Ukrajině. Českou pobočku už ale papírově nevlastní. Místní soud totiž před měsícem zapsal nového majitele. Jeho ochranka vykázala zaměstnance z prodejen.

Všechno začalo v americké Nevadě, v sídle firmy Sunset. Polského prezidenta firmy Karpinského nahradil český podnikatel Kutílek. Podle původního šéfa se jednalo o podvod.

Prodejny Sunset Suits jsou zamčené (zdroj: ČT24)

Nový prezident firmy s luxusními obleky Kutílek je přitom na českém internetu uvedený jako provozovatel pražské zastavárny. Novou jednatelkou pro Česko jmenoval šestadvacetiletou bývalou modelku Lucii Pavlíčkovou.

Novým jednatelem se stal Ukrajinec Milinchuk, který není k sehnání. Český soud se hájí tím, že změnu majitele Sunset zapsat musel. Notářku nicméně vyšetřuje ministerstvo spravedlnosti. Kauzou výměny vedení firmy se navíc zabývá i americká policie.

Informace o Sunset Suits naleznete ZDE