Angry Birds útočí na Čínu

Finský vývojář hry Angry Birds, firma Rovio, chce v Číně postupně vystavět stovky zábavních parků s motivy této hry, která patří mezi nejstahovanější produkty firmy. Číňané ale také patří mezi největší padělatele hry i suvenýrů s ní spojených. Rovio si proto všímá zajímavých nápadů využitých u padělků a některým z napodobitelů nabízí možnost stát se oficiálními partnery.

Obrovská obliba Angry Birds na čínském trhu vyvolala odezvu finského vývojáře. Se svou hrou má v Číně velké plány. „Opravdu si myslím, že to, co vidíme tady v Číně, je vlastně ukázka nadšení pro Angry Birds. A proto jsme se rozhodli, že do toho půjdeme naplno,“ řekl spoluzakladatel a marketingový ředitel Rovio Peter Vesterbacka, který jako první přišel se strategií využití pirátských nápadů.

Zábavní parky Angry Birds v Číně (zdroj: ČT24)

Čína je pro Rovio po Spojených státech druhým největším trhem se 140 miliony stáhnutí. Příští měsíc společnost otvírá první obchody se suvernýry Angry Birds a po finském vzoru chce v zemi vystavět síť zábavních parků, do které zabuduje prvky čínské historie a mytologie.