Britské děti mohly testovat nejnovější hračky

Londýn - Na den vysvědčení si mohly londýnské děti v domě hraček Hamleys vyzkoušet, co možná dostanou letos pod stromečkem. Jedná se o marketingový tah obchodního domu, protože podle dětstkých preferencí chce firma ještě před začátkem sezony připravit kolekci hraček, která se bude prodávat co nejlíp.

Londýnský dům hraček Hamleys  se rozhodl uspořádat den testování nejnovějších hraček. Vybral si k tomu skvělý okamžik – den, kdy děti dostávají vysvědčení. Několika vyvoleným se tak dostalo možnosti, že zamířily rovnou z vysvědčení do hračkářství. Většina dětí totiž novinky ze světa hraček vezme do rukou až pod stromečkem.

Nigel Wheatley, ředitel maloobchodu, Hamleys

„Ty hračky, které tu dnes ukazujeme, jsou tak nové, že žádná z nich ještě není v prodeji ani tady, ani v jiném našem obchodě na světě.“

Hitem letošních vánoc mají být elektronické bicí, které se dají sbalit jako deka třeba do parku. Celé to podle obchodního domu připomíná nadšení dospělých ze snadno přenosných tabletů, které se pod stromečkem objevují místo notebooků. Na trhu s hračkami ale na rozdíl od vyspělých technologií není jen jeden fenomén.

Laura Olver, manažerka prodeje, Hamleys:

„Můj nákupní tým jezdí po celém světě a vybírá opravdu pečlivě z trendů na trhu s hračkami. Jezdíme pravidelně i do Číny, kde se jich většina vyrábí, a ze všeho pak tvoříme co nejzajímavější mix v naší nabídce.“

Do Vánoc zbývá ještě celý půlrok, tento luxusní obchodní dům si ale s velikou rezervou pojišťuje dobrou sezonu. V kampaních se chce zaměřit na ty hračky, o které tu děti měly největší zájem.

Odměnou za vysvědčení bylo testování hraček (zdroj: ČT24)