Zkrachovala další cestovka - boskovická Majestic Travel

Praha - Boskovická cestovní kancelář Majestic Travel vyhlásila úpadek. V Chorvatsku zůstalo dnes bez zavazadel a ubytování asi 40 klientů této kanceláře. Uvedla to dnes televize Nova. Od začátku roku zkrachovalo už několik cestovních kanceláří, tento týden například liberecká BG Travel.

Čtyři desítky Čechů, mezi kterými byly i děti, dnes podle televize přijely autobusem na jih Chorvatska. Posádka autobusu jim ale prý odmítla vydat zavazadla s tím, že jim majitelka kanceláře nezaplatila. Podle televize se podařilo pro turisty zajistit ubytování, k zavazadlům se ale ani v podvečer nedostali. „Stále nevíme, na čem jsme,“ řekl jeden z cestujících.

„Považuji to za protiprávní jednání, aby se zadržovaly osobní věci či zavazadla cestujících, když se jich tento obchodní spor netýká,“ komentoval případ Tomio Okamura z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

V sídle cestovní kanceláře v Boskovicích dnes podle televize nebyl nikdo k zastižení, majitelka celý den nebrala telefon. Informace o úpadku nejsou ani na webových stránkách firmy.