Starbucks v pohřebním ústavu – kýč, nebo pomoc?

Jižní Karolína - Americký kavárenský řetězec Starbucks bude mít novou pobočku v pohřebním ústavu. Podle jeho majitelů je káva dobrým prostředkem proti smutku ze smrti blízkých. Zdali je to vhodné a přínosné, o tom ať si udělá každý svůj úsudek.

Rodina Chrise Robinsona z Jižní Karolíny provozuje už dlouhá léta pohřební ústav. Ten je díky jejich rodinnému přístupu k pozůstalým velmi oblíbený. Smutečním hostům tradičně nabízejí pro povzbuzení hrnek domácí kávy.

Chris Robinson, majitel pohřebního ústavu

„Myslím, že to pozůstalým pomáhá odreagovat se od bolesti a od trápení, kterým prochází. Děláme to proto, aby se cítili lépe.“

Rodinný podnik teď prochází změnami. Nově bude nabízet kávu od kavárenského řetězce Starbucks. Kavárna bude hned vedle kaple. Nenabídne ale celý sortiment řetězce, proto nebude označena logem jako jiné pobočky. „Pořád budeme vařit i naši domácí kávu, kterou jsme připravovali pro rodiny zemřelých. Káva od Starbucks bude jen rozšířením naší stávající nabídky,“ dodává Robinson.

Úspěšný řetězec kaváren neustále expanduje. A to i na místa, kde by to nikdo neočekával. Přes šestnáct tisíc poboček je možné navštívit ve čtyřiceti čtyřech zemích světa. V České republice je jich třináct.

Reportáž Zuzany Tejnické (zdroj: ČT24)