Facebook umožní britským hráčům binga hazardovat

San Francisco - Facebook se poprvé otevře hazardním hrám. Zatím bude k dispozici pouze pro britské uživatele, kteří budou moci přes Facebook hrát tradiční hru bingo se skutečnými penězi.

Nezávislý výrobce her Gamesys uvedl novou verzi svého internetového binga pro plnoleté uživatele Facebooku v Británii. Vítězové budou dostávat skutečné peníze. Facebook potvrdil, že se spojil s Gamesys pro hazardní hry na své síti. 

„Hraní se skutečnými penězi je v Británii populární a dobře regulovaná aktivita a my umožňujeme svému partnerovi nabízet své hry britským uživatelům na platformě Facebooku bezpečným a kontrolovaným způsobem,“ uvedl Facebook. Mluvčí společnosti Linda Griffinová dodala, že Facebook nemá v plánu nabízet hazardní hry v jiných zemích ani s jinými partnerskými firmami.

Facebook hledá nové formy výdělku

Facebook odmítl sdělit, jaké procento příjmů z hraní binga bude inkasovat, potvrdil ale, že obě firmy uzavřely dohodu o rozdělení příjmů. Facebook si z příjmů z transakcí v nehazardních hrách, například z nákupů virtuálních traktorů či semen pro populární hru Farmville od firmy Zynga, bere 30 procent. 

Facebook čerpá asi čtyři pětiny svých tržeb z reklamy a v posledním roce se růst jeho příjmů výrazně zpomalil. Firma tak novými aplikacemi odpovídá na obavy investorů z nedostatečného růstu snahou o zajištění nových zdrojů příjmů.