KIT digital prohlubuje ztrátu, přesídlil do New Yorku

New York - Společnost KIT digital, která se zabývá poskytováním služeb v oblasti internetového videa, ve druhém čtvrtletí prohloubila čistou ztrátu na 102,6 milionu dolarů (asi 2,1 miliardy Kč). To je asi pětkrát vyšší ztráta, než kterou firma vykázala před rokem. Tržby se ale zvýšily o téměř 14 procent na 51,1 milionu dolarů (asi jedna miliarda Kč).

Za vysokým nárůstem ztrát jsou hlavně odpisy. Firma během čtvrtletí dokončila několik strategických kroků, včetně přesunu svého sídla z Prahy do New Yorku. Prodala také svou součást Content Solutions, která nepatřila k hlavním aktivitám. Převzala naopak firmu Hyro, která má posílit její tým v Asii a Tichomoří.

Ztráta na jednu akcii vystoupila na 1,99 USD, zatímco před rokem činila 47 centů. Firma ve čtvrtletí odepsala nehmotný majetek za zhruba 55,7 milionu dolarů (asi 1,1 miliardy Kč), tedy ve větším objemu, než činily její tržby.

Výsledky KIT digital
Zdroj: ČT24

KIT digital je předním světovým poskytovatelem služeb v oblasti správy videoobsahu, který přes IP protokol poskytuje pro různá zobrazovací zařízení. Podnik má pobočky v mnoha zemích všech kontinentů.

Firma své služby poskytuje řadě velkých firem z technologického, zábavního či mediálního sektoru. Patří k nim například Google, MTV, BBC, Hewlett-Packard nebo Disney-ABC. Navzdory tomu se ale firma stále potýká se ztrátami a její akcie jsou na dlouhodobých minimech.