New York nabízí zahrady klidu v srdci Manhattanu

New York - Odpočinek na zahradě - pro většinu Čechů naprosto obyčejná záležitost. Obyvatelé New Yorku ale za takový luxus platí stovky dolarů. Oáza se stala velkým hitem, pivo teče proudem a nechybí ani gril.

Stačí projít jedny dveře a rázem se ocitnete mimo rušnou ulici v krásné zahradě přímo v srdci Manhattanu. Pozemek vklíněný mezi dvě budovy na ulici East Village je pro Newyorčany doslova rájem. Vlastní ho realitka Misrah a pronajímá ho za sto dolarů na hodinu.

„Je to moc příjemné místo. Jste obklopeni vysokými budovami a mrakodrapy, a přitom stojíte v zahradě. Musíte na to ale mít. Pak je to úžasné,“ potvrzuje návštěvník zahrady Corbin Caballero.

Zahrada je samozřejmě vybavena vším potřebným. Nechybí gril na dřevěné uhlí, chlazení na nápoje, stoly na piknik, lehátka a další vybavení. Maso a pití si ale každý přinese sám.

Lorence Dippolito, pronajímatel zahrady

„Lidé milují venkovní prostor a takový luxus tu nikdo nemá. Když má ve městě někdo tři metry velkou terásku, tak žije jako král. Tohle je ale dvorek velký devět set metrů čtverečních, pronajímají si ho jednotlivci i skupiny.“

„Hodně mi to připomnělo místo, kde jsem vyrůstala. Tím, že žijete v New Yorku, se vzdáte určité životní úrovně. Žijete na malém prostoru, proto zahradu vítám,“ říká Emily Kapsnerová z Minnesoty.

Zahrada se stala velkým hitem. Večery tam chodí trávit spousta Newyorčanů. Pivo teče plným proudem a všude je cítit vůně grilovaného masa a hotdogů.

Reportáž Petra Baláše (zdroj: ČT24)
Vydáno pod