Oracle odmítl odškodné od SAPu - chce se dál soudit

Stuttgart - Místo odškodného chce americká softwarová společnost Oracle další soudní proces. Od německého konkurenta - společnosti SAP - nepřijala částku 306 milionů dolarů (asi šest miliard korun) za krádež jejího softwaru.

Odvolací proces se může táhnout roky

„Jsme zklamáni, že Oracle tento právní spor opět protahuje,“ uvedl mluvčí společnosti SAP. Dodal, že odvolací proces by mohl trvat až dva roky.

Firma SAP v srpnu podle tehdejšího prohlášení právníků obou stran souhlasila, že zaplatí Oraclu odškodné 306 milionů dolarů, „aby ušetřila čas a peníze, jež by si vyžádal nový proces“.

Porota v USA předloni rozhodla, že SAP zaplatí firmě Oracle jako odškodné 1,3 miliardy dolarů. Soud ale loni tuto částku zrušil s tím, že je „značně přemrštěná“. Uvedl, že Oracle prokázal újmu pouze v hodnotě 272 milionů dolarů, a dodal, že pokud se s touto částkou nespokojí, bude zapotřebí nový soudní proces. Oracle poté toto snížené odškodné odmítl.

SAP přiznala za krádež softwaru odpovědnost

Společnost SAP již dříve přiznala zodpovědnost za krádež softwaru Oraclu bývalou divizí TomorrowNow, která ze zákaznických stránek Oraclu nezákonně stahovala miliony souborů. Německá firma nicméně tvrdila, že odškodné by nemělo překročit 40 milionů dolarů.

SAP upozorňoval, že její vedoucí pracovníci o pochybeních divize TomorrowNow nevěděli, když ji v roce 2005 kupovali. Firma divizi TomorrowNow zrušila poté, co Oracle podal žalobu.

Vydáno pod