KIT digital opouští hlavní trh pražské burzy

Praha - Akcie společnosti KIT digital se 26. října přestanou obchodovat na hlavním trhu pražské burzy. Přejdou na vedlejší trh Start určený pro menší a začínající společnosti. O záměru firma informovala již v červenci. S akciemi společnosti se bude nadále obchodovat ve Spojených státech.

Stažení emise souvisí s větším zaměřením společnosti na americké investory. Firma zároveň do New Yorku z Prahy přesunula svou centrálu. V Praze zůstalo centrum technologie a podpory vývoje produktů.

Přechod na trh Start

„Trh Start nám umožňuje, mimo jiné, obchodovat s tzv. unsponsored listings, tedy emisemi, které neuvádí na trh samotný emitent, ale pouze člen burzy,“ uvedl generální ředitel burzy Petr Koblic.

KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má zákazníky ve více než padesátce zemí světa. Společnost ve druhém čtvrtletí prohloubila čistou ztrátu na 102,6 milionu dolarů, což je asi pětkrát více než před rokem. Tržby se ale zvýšily o téměř 14 procent na 51,1 milionu dolarů. Firma nedávno oznámila, že v rámci úspor propustí asi 300 lidí, tedy pětinu zaměstnanců.

Vydáno pod