Indie podporuje regionální turismus, v Kochi vyrostlo lodní centrum

Kochi - Indie láká turisty i do svých regionů. Ve městě Kochi v jižním státě Kerala právě vyrostlo centrum pro výletní lodi, které má rozhýbat místní turistický průmysl. Indická vláda vyšla vstříc velkým lodním společnostem, pro které je přítomnost velkého přístavu a mezinárodního letiště ve městě ideální. Jejich klienti tu můžou své výlety na luxusních lodích začínat i končit.

Indická vláda v Kochi chce u svých břehů vidět stále více turistů. Napomoci by mělo lodní centrum. „Rozhodli jsme, že musíme mít servisní centrum splňující mezinárodní standardy. Ministerstvo turismu a vláda do projektu vložila 50 milionů rupií, a ministerstvo pak ještě dalších dvacet. Dnes máme centrum, které zařídí proclení i imigrační řízení a zajistí, že turisté se budou cítit příjemně,“ řekl Suman Billa, tajemník cestovního ruchu keralské vlády.


V Kochi už kotvily lodě Queen Mary II nebo Queen Elisabeth II, do určité míry se už tedy nachází na mapě velkých plavebních společností. Indická vláda teď chce přilákat další.

V Kochi je centrum pro výletní lodi (zdroj: ČT24)