Češi se dočkali…Rapid už je v tuzemsku k mání

Mladá Boleslav - Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zahájila v Česku prodej nejnovějšího modelu Rapid. V nejlevnější výbavě vyjde automobil na 289 tisíc. Zákazníci jsou zváni na předváděcí jízdy. Autosalony očekávají velkou návštěvnost. Po říjnovém zavedení prodeje na evropských trzích plánuje společnost od příštího roku vyrábět speciální verze i pro zákazníky v Číně.

Na novinku, která vyplňuje pomyslnou mezeru mezi modely Fabia a Octavia, se do mladoboleslavského zákaznického centra dopoledne přišly podívat desítky rodin a jednotlivců zejména z řad zaměstnanců Škoda Auto.

Škoda Auto podle mluvčího Jozefa Baláže registruje několik stovek předběžných objednávek na nový vůz. Velký zájem o nový model škodovky hlásí i autorizovaní prodejci. „Překvapuje mě, že to auto nemá otevírání všech oken u řidiče,“ zhodnotil svou zkušební jízdu asi pětačtyřicetiletý muž.

Zájemce o první Škodu Rapid:

„Rapid se mi líbí, protože je to zas nějaký průlom v těch škodovkách. Je to auto rodinné, které se podobá octavii. Je to typická škodovka, a myslím si nejpovedenější, pro nás lidi s běžnými příjmy.“

V příštím roce se má vyrobit kolem 50 tisíc rapidů

Škoda očekává, že příští rok z výrobní linky v Mladé Boleslavi vedle fabie a octavie sjede zhruba 50 tisíc rapidů. Výrobní kapacita linky má postupně vzrůst z 800 až na 1 200 vozů denně.

Cena nového vozu začíná na částce 289 900 korun za benzinovou verzi 1,2 MPI o výkonu 55 kilowattů s výbavou Active. Nejdražší verzí je turobodiesel 1,6 v kategorii Elegance s výkonem 77 kilowattů.

Do konce roku budou prodejci Škody v ČR nabízet k vozům Rapid bezplatně příplatkovou výbavu Paket Plus a další vybavení, například klimatizaci, tónovaná skla, litá kola nebo rádio.

Škoda Rapid
Zdroj: ČT24/Škoda Auto

Škoda, která loni vyrobila 875 tisíc aut, čeká růst i v letošním roce. Do srpna vyrobila 633 tisíc aut a rostla o 8,5 procenta. Růst za celý letošní rok bude kvůli slabšímu druhému pololetí nižší.

Vydáno pod