Hotel v koruně stromu? V Itálii žádný problém

Řím - Do Itálie jezdí méně turistů z Evropy než dřív a šetří i samotní Italové. Tamní provozovatelé hotelů tak musí přemýšlet, čím návštěvníky zaujmout. Lákání turistů na pizzu, víno nebo olivový olej už nikoho nepřekvapí, na ubytování na odlehlých toskánských farmách si už návštěvníci také zvykli. Italové tak teď přichází se specialitami, jaké si před pár lety neuměli ani představit. Jednou takovou je třeba apartmá v koruně stromu, které nedávno vzniklo v malé vesničce nedaleko Říma.

Chatka mezi větvemi starého dubu láká turisty, rezervace má majitel už na rok dopředu. „Dům na stromě se mi zdá jako skvělý nápad. Moc ráda to vyzkouším,“ pochvaluje si novinku turistka z Milána Roberta Palumbo. Pokoj je 8 metrů nad zemí, hustě obklopený větvemi, které působí jako přírodní klimatizace i během horkých letních dnů. Ubytování na jednu noc vyjde na 350 eur. A to včetně snídaně, kterou hosté každé ráno dostanou v proutěném koši až do koruny stromu.

„Když jsem se tu usadil, říkal jsem si, kdo by chtěl přijet do tak malého města, kde není nic k vidění? Pak mě napadla originální myšlenka, jak přilákat lidi například z nedalekého Říma,“ vypráví majitel netradičního hotelu Renzo Stucchi.

  • Hotel na stromě zdroj: ČT24
  • Hotel na stromě zdroj: ČT24

Počet zahraničních turistů mířících do Itálie se letos mírně zvýšil. Naproti tomu počet domácích cestovatelů se od ledna do června snížil o víc než 5 procent oproti stejnému období v předchozím roce. „Lidé mají méně peněz, proto tolik neutrácí za dovolené. Na druhou stranu máme mnoho turistů z Brazílie, Ruska, Indie, Číny a Spojených států amerických. To částečně kompenzuje pokles evropské poptávky, “ uvedl prezident italské Asociace hoteliérů Bernabo Bocca.

Ubytování v koruně stromu? V Itálii žádný problém (zdroj: ČT24)