Do tanečních míří středoškoláci i starší ročníky

Praha - Začíná pátá řada oblíbené show StarDance, která podle tanečních mistrů inspiruje mladé i starší páry k návštěvě kurzů tance. O kurzy je u nás přitom dlouhodobě veliký zájem; projde jimi asi 70 procent populace. Taneční parkety se plní středoškoláky i staršími ročníky.

Cena kurzů se ustálila kolem 3 500 korun pro dívky a 2 500 pro jejich taneční partnery. Mimo velká města lze kurzy pořídit o několik set levněji. Zájem je stále velký a není výjimkou, že se chlapců sejde v tanečních více než dívek.

Více než samotný tanec studenti často řeší, jak vypadají a co mají na sobě. Cena šatů je závislá především na materiálu a zdobení. Za zapůjčení róby na tři dny zaplatí zákaznice až několik tisíc korun, nevyjde tak o mnoho levněji než její koupě. Někdo přesto dává přednost půjčovnám a možnosti mít pokaždé jiné šaty.

Cena výbavy pro slečnu do tanečních se – včetně doplňků a bot – průměrně vyšplhá přes 3 000 korun. Pro chlapce jsou taneční menší starost – zapůjčení nebo koupě obleku vyjde většinou maximálně na 1 500 korun.

Nejen středoškoláci se učí tanečním krokům. Kurzy se stále častěji otevírají i pro dospělé a jsou stále oblíbenější. Starší páry v tanečních často dohánějí, co jim na střední škole z různých důvodů uteklo. Cena kurzů se pohybuje kolem 3 000 za dvojici.

Reportáž Michaely Polákové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod