KIT digital nad burzovním hrobem, akcie možná opustí Nasdaq

New York – Technologické firmě KIT digital hrozí stažení akcií z americké burzy Nasdaq, protože dosud nezveřejnila své výsledky za třetí kvartál. Společnost od burzy dostala čas do 18. prosince, ale v případě nesplnění povinností zřejmě bude mít problémy.

Zprávy měly poté negativní vliv na akcie firmy. Podle portálu Patria Online klesly akcie po závěru včerejšího obchodování ve Spojených státech v poobchodní fázi o 11,5 procenta až na 0,610 dolaru za akcii. Dnes akcie KIT digital otevřely pádem přes sedm procent.  

KIT digital bude prověřovat svoje výsledky

„KIT digital postup burzy Nasdaq označila za standardní proceduru, která následuje po výjimce americké komise pro cenné papíry SEC, o niž firma požádala kvůli nutnosti prověřit a zřejmě i předělat výsledky v letech 2009 až 2011 a návazně možná i těch z prvních dvou kvartálů letošního roku,“ uvedl manažer zpravodajství Patria Online Martin Tesař. 

Burza Nasdaq
Zdroj: ČTK/AP/Mark Lennihan

Tomáš Tomčány, analytik Patria Direct

„Zpráva by měla mít negativní dopad na dnešní obchodování. Obavy z možného delistování akcií z hlavního trhu Nasdaq nejspíš povedou k převisu nabídky nad poptávkou na trhu.“

Současně KIT digital dnes v noci oznámila nečekané změny ve vedení. Své působení v pozicích ředitele, resp. člena představenstva a auditního a mzdového výboru v minulém týdnu ukončili Barak Bar-Cohen a Wayne Walker.