Chcete práci snů? Austrálie pořádá speciální soutěž

Melbourne - Austrálie opět vyhlásila soutěž o práci snů. Šesti výhercům z celého světa zajistí sto tisíc dolarů (2 miliony korun) a ideální zaměstnání. Rok budou pracovat třeba jako fotograf v Melbourne, ošetřovatel klokanů, organizátor nočního života v Sydney, strážce přírodního parku nebo hlídač divokých zvířat v buši. Kampaň má podpořit zájem lidí o kontinent.

V prvním ročníku před čtyřmi lety šlo o práci správce australského ostrova Hamilton a do konkurzu se tehdy přihlásilo 35 tisíc lidí z 200 zemí. Zvítězil Brit Ben Southall, jenž se posléze o rajský ostrov v oblasti Velkého bariérového útesu staral půl roku.
   
Letos jde o šest různých pozic, přičemž každou z nich nabízí jeden z australských států. Vítěze čekají v přepočtu dva miliony korun na pobyt, dále mzda a uhrazené náklady. Účastníci ale musejí být starší 18 let. Počítá se s tím, že to budou lidé do třicítky, kteří mohou žádat o pracovní vízum, a že budou hlavně z USA, Británie, Francie, Hongkongu, Tchaj-wanu, Jižní Koreje a Japonska. 

Ošetřovatel klokanů
Zdroj: ČT24/ISIFA

Australská organizace pro cestovní ruch tak chce motivovat mladé lidi z celého světa k cestě do Austrálie, a to nejen za účelem dovolené, ale právě i za účelem získání pracovní zkušenosti. 

„Zaplavete si s lachtany, dostanete se k bílým žralokům. Popovídáte si s klokany wallaby i s koalami, na panenské pláži se budete opalovat vedle tuleňů, budete krmit ježury a v průzračné vodě si hrát s delfíny,“ láká Austrálie. 

Melbourne v noci
Zdroj: ČT24/ISIFA

Austrálie má co nabídnout

Australská divoká příroda nabízí poušť s hady, krajinu s krokodýly i mangrovníky nebo pobřežní pláže omývané Tichým oceánem. Každoročně přiláká 1,6 milionu mladých turistů z ciziny. V Austrálii utratí v přepočtu přes 200 miliard korun.