Na český trh míří další virtuální operátor

Praha - Dalším virtuálním operátorem na českém trhu bude telekomunikační společnost ha-vel internet. Do dvou měsíců na trh uvede předplacené karty v kombinaci s pevným voláním přes internetové připojení. Informaci přinesly Hospodářské noviny (HN). Firma využije síť T-Mobile přeprodejem přes společnost GTS.

Společnost ha-vel internet už nyní domácnostem nabízí pevné volání přes internet pod značkou ha-loo. Od 13. června začne svým současným i novým zákazníkům nabízet předplacené karty s názvem ha-loo mobil.

Minuta volání do vlastní pevné i mobilní sítě ha-loo bude stát korunu, do ostatních sítí dvě koruny. Nabídku má doplnit 100 MB dat za zhruba 100 korun. Firma chce nabídku mobilního a pevného volání kombinovat.

„Míříme dnes výlučně na domácí segment, do firemního nás cena velkoobchodní nabídky ani nepustí,“ řekl šéf společnosti ha-vel internet Pavel Halfar.

Ceny na nových předplacených kartách budou podle HN jen o málo nižší než u virtuálního operátora Bleskmobil. Ve stejné době jako ha-vel má navíc na českém trhu odstartovat společný podnik Telefóniky a řetězce Tesco, který zatím také nabídne jen předplacené karty.