Nejdražší dovolená? „Pouhých“ 30 milionů korun a 962 míst UNESCO

Londýn – Když britská firma VeryFirstTo, zaměřující se na luxusní služby, nabídla nejdražší dovolenou za 990 000 liber (v přepočtu zhruba 30 118 000 korun), o jejím prodeji spíše pochybovala. Ovšem nyní se našel čínský zájemce, který se tak podívá do téměř všech míst spadajících pod UNESCO napříč celým světem.

VeryFirstTo představila před měsícem dovolenou, při níž se během dvou let můžete podívat na 962 míst zapsaných v dědictví UNESCO (zejména těch bezpečných), a to ve více než 150 zemích. Tenkrát ale ani nedoufala, že svou službu prodá, a spíše celou věc brala jako svoje PR. 

V pondělí ale na svém Facebooku společnost oznámila, že zájezd prodala jednomu čínskému doktorandovi. „Bude si užívat od začátku do konce. Dokonce ho čeká jízda gondolou po benátských kanálech, při níž mu bude hrát osobní hudebník, a mezitím bude popíjet prémiové šampaňské z muránského skla. Může se těšit i na osobního šéfkuchaře nebo nejrůznější masáže po výstupu na Machu Picchu,“ přiblížil Marcel Knobil z VeryFirstTo. 

  • Benátky zdroj: Isifa/Capital Pictures
  • Orkneje autor: Lizzie Shepherd, zdroj: ISIFA/Rex Features

K podpisu smlouvy se prý chystá i jeden evropský průmyslník a zhruba dalších 15 lidí projevilo o dovolenou zájem. Kdyby se k tomu nakonec odhodlali, podívají se například do skotských Orknejí, jordánské Petry nebo třeba české Kutné Hory. 

Všude je čeká jen nadstandardní ubytování a navíc z celkové částky bude použito 5 000 liber jako dar organizaci UNESCO. Zájemce si s sebou může vzít i doprovod a mezi jednotlivými místy bude létat byznys třídou.