V Indonésii masírují lidi krajty – za tisíc korun

Jakarta – V Indonésii našli způsob, jak si dobře vydělat. V tamní metropoli totiž nabízejí masáž s hady. Za hodinu s krajtou si pak neváhají účtovat i pětkrát víc než za masáž běžnou. V přepočtu stojí asi tisíc korun. Podle manažera studia se klienti bát nemusejí. Hadi jsou totiž krmeni půl hodiny před samotným položením na člověka. A navíc je hlídají dva vyškolení pracovníci.

Podnikatelka Erma Mayasariová miluje masáže, běžně na ně chodí každý týden. Teď ale chtěla vyzkoušet něco nového. „Přišlo mi to trochu jako výzva. Ze začátku jsem se bála, ale pak už jsem se cítila uvolněně a příjemně,“ podotkla zákaznice. 

„Hadi zvedají u lidí adrenalin. Většinou se jich totiž bojí, protože žijí ve volné přírodě. Ale při masáži můžou zažít jedinečný pocit. Je zcela odlišná od té klasické,“ míní manažer studia  Paulus Abraham. Zákazník přitom o klasickou masáž nepřijde – zčásti ho masíruje had a zčásti terapeut. 

Podle neurologů to ale nemusí mít jen pozitivní účinky. „Některá studia chtějí zlepšit zdraví svých zákazníků – nabízejí různé metody, ať už fyzické, nebo psychické stimulace. A nemyslím si, že by to nějak přispělo k zlepšení jejich zdravotního stavu,“ řekl neurolog Tomi Hardjatno.  

Manažer studia:

„Chtěl jsem zaplnit mezeru na trhu, která uspokojí všechny nadšence. Chceme, aby z toho měli jedinečný zážitek a nevšední pocit.“

Studio denně navštíví až sto zákazníků. Kromě hadí nabídky mají ale i další alternativy, jako je třeba masáž golfovými míčky nebo pivní koupele.

V Indonésii nabízejí hadí masáže (zdroj: ČT24)