Španělsko: I nezaměstnaní si zaslouží dovolenou

Madrid - Španělské kempingové sdružení už druhým rokem poskytuje během léta zdarma krátkodobé ubytování rodinám, které jsou bez práce. Pár dní v prázdninových chatkách a chalupách je má zase nastartovat do běžné každodenní rutiny života bez práce, kterou hledají neúspěšně i několik let v řadě.

Kempingová asociace ve Španělsku nabízí dovolenou zdarma rodinám, kde jsou oba rodiče bez práce více než rok a mají děti do 14 let. Tyto rodiny pak neplatí ani za ubytování, ani za vybavení.

„Děláme to s tím, že by mohli být v budoucnu zákazníci. Nebo třeba už byli naši zákazníci. Nejsou za tím žádné zvláštní důvody. Řekněme, že prostě ulevujeme našemu svědomí,“ vysvětluje ředitel jednoho z kempů.

„Když vyplníte veškerý čas hledáním práce, posíláním životopisů, běháním sem tam, přijde prostě chvíle, kdy toho máte dost. Všechno je tak těžké, člověk se snadno zhroutí,“ popisuje svůj život bez práce jeden z návštěvníků kempu Luis Roblas.

Rodin, v nichž jsou bez práce oba rodiče, je ve Španělsku přes dva miliony. Země je už čtyři roky v recesi a celková nezaměstnanost už překročila 27 procent.

Ve Španělsku si dopřávají dovolenou i nezaměstnaní (zdroj: ČT24)
Vydáno pod