ČEZ bude nabízet volání v síti Telefóniky

Praha - Energetická firma ČEZ bude od začátku podzimu nabízet mobilní služby jako virtuální operátor v síti Telefóniky. Informují o tom Hospodářské noviny. Ředitel obchodní divize ČEZu Alan Svoboda deníku řekl, že firma cílí na domácnosti a menší podnikatele. Přesné datum startu či bližší podobu tarifů ale zatím nezveřejnil.

Jednání ČEZu s Telefónikou začalo na jaře a společnosti se dohodly minulý týden. Smlouvu chtějí podepsat v nejbližší době. Ve tvorbě cen bude firma ČEZ nezávislá na mateřském operátorovi. „Naše zákaznické portfolio bude zcela oddělené od Telefóniky,“ uvedl šéf obchodní divize ČEZu.

Firma využije pro virtuálního operátora portfolio zhruba 3,5 milionu zákazníků, kterým dodává energie. Oslovit chce ale i další možné klienty. „Nabídka bude dostupná všem, nejen našim současným odběratelům elektřiny a plynu, i když těm nabídneme i určité výhody,“ řekl deníku Svoboda. Náklady na spuštění operátora odhaduje firma na desítky milionů korun. Do budoucna zvažuje společnost ČEZ i vstup do dalších oborů, například finančních služeb či pojišťovnictví, řekl Svoboda.

Nyní je na českém trhu kolem desítky virtuálních operátorů a přibývají další. Prvním byl BLESKmobil vydavatelství Ringier, následovalo například Tesco Mobile a vytvoření operátora zvažuje i Sazka nebo Česká pošta.

Vydáno pod