Farmářské trhy se přesunou pod střechu supermarketů

Praha – Rádi chodíte na farmářské trhy, ale pro velké nákupy jezdíte do supermarketu? Od příštího roku bude možné oba koncepty skloubit. V Praze a v Brně se otevřou první farmářské supermarkety, které poskytnou stejné zboží, jako nabízí farmářská tržiště. Oba budou umístěny v obchodních centrech. Firma Sklizeno, která spravuje síť farmářských obchodů, ve středu otevře v centru Prahy také svoji už druhou velkou prodejnu s plochou 250 metrů čtverečních.

Supermarkety budou podle Kukly umístěné v české i moravské metropoli v obchodních centrech. „Jejich prodejní plocha bude 300 až 400 metrů čtverečních. Čekáme na vhodný moment, už nyní se nám obchodní centra ozývají s nabídkami,“ prohlásil zakladatel sítě farmářských obchodů David Kukla. Konkurence ze strany velkých řetězců se nebojí. „My už dnes klidně postavíme obchod naproti velkému řetězci, naopak to považujeme za plus,“ dodal. 

Ve středu firma otevře druhý velký obchod s farmářskými výrobky v pražské Vodičkově ulici, ten bude mít prodejní plochu 250 metrů čtverečních. Do konce roku pak spustí další dvě nové prodejny provozované na základě franšízové licence, celkem tak bude pod značkou Sklizeno fungovat šest franšízových a čtyři vlastní prodejny.