Travel Service dál posiluje – získal zbylé Airbusy od HCA

Praha – Společnost Travel Service znovu utvrzuje svou dominantní roli na českém leteckém trhu. Aktuálně přebírá dvě poslední letadla podniku Holiday Czech Airlines pod svou správu. Sesterská společnost Českých aerolinií by tak už od zimy neměla mít žádný letoun.

„Letadla budou nasazována na linkách po západní Evropě a budou létat v barvách Travel Service,“ potvrdila mluvčí TS Vlaďka Dufková. Airbusy A320, které patřily Holidays Czech Airlines, přebírá konkurenční Travel Service se vším všudy, tedy například i s leteckým personálem.  

Jedná se celkem o 20 pilotů a 26 stewardů. Firma jim nabídla novou smlouvu. Nyní mají zaměstnanci týden na zvážení. „Všem ze stávajícího personálu jsme nabídli práci za srovnatelných podmínek jako u Holidays Czech Airlines,“ dodala Dufková.

Holidays Czech Airlines vznikla v roce 2010 jako letecká společnost pro přepravu zákazníků cestovních kanceláří na dovolenou. Po privatizaci ČSA se ale z charterového trhu stáhla a začala se věnovat pronájmu svých letadel i strojů. „Společnost Holidays Czech Airlines bude nadále pokračovat ve své činnosti, tedy pronájmu letadel včetně posádek,“ řekl mluvčí Dan Šabík.

Travel Service má nyní ve své flotile už 43 letadel. Stroje během roku přistávají na zhruba dvou stovkách letišť. České aerolinie jich mají pro srovnání 23. Zmiňované Holidays Czech Airlines měly ještě v loňském roce k dispozici 6 strojů.

Travel Service získal zbylé Airbusy A320 (zdroj: ČT24)