Změny v Lesy ČR: Končí čtyři členové dozorčí rady, všichni z ODS

Hradec Králové - Velký třesk v dozorčí radě státního podniku Lesy České republiky (LČR) -odchází čtyři její členové z ODS. Ministr zemědělství v demisi Miroslav Toman jejich místa obsadil lidmi z lesnického sektoru. Dozorčí rada má devět členů. Šest jich jmenuje ministr, tři volí zaměstnanci podniku.

Kdo si balí kufry:

  • Bývalý zlínský hejtman a člen výkonné rady ODS Libor Lukáš
  • Bývalý místopředseda Senátu za ODS a nynější jičínský starosta Jiří Liška
  • Člen výkonné rady ODS Robert Knobloch
  • Zastupitel Ústeckého kraje za ODS Radek Vonka

Rozhodnutí se objevilo po dnešním jednání dozorčí rady. Ministr Toman, který je volebním lídrem SPOZ v Ústeckém kraji, na jejich místa jmenoval proděkana Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity Luďka Šišáka, ředitele Výzkumného ústavu lesního hospodářství a myslivosti Bohumíra Lomského, ředitele Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů Jaromíra Vašíčka a náměstka ministra zemědělství Jana Sixtu, který má zkušenosti s právem veřejných zakázek.

  • Těžba dřeva zdroj: ČT24
  • Lesy ČR zdroj: Lesy ČR

Členy dozorčí rady zůstávají ekonom Miroslav Zámečník a Martin Žižka, který je náměstkem ministra zemědělství pro lesní hospodářství. Za zaměstnance jsou v dozorčí radě ředitel Lesního závodu Boubín Jaromír Kříha, ředitel Lesního závodu Konopiště Miroslav Jankovský a ředitel krajského ředitelství LČR v Českých Budějovicích Karel Trůbl.

Mluvčí LČR Zbyněk Boublík změny v dozorčí radě nekomentoval.

Vydáno pod