Hurá na olympiádu? Zájezdy i letenky jsou stále k mání

Praha - Volných míst na zimní olympijské hry v Soči ubývá. Organizovaný zájezd si zatím koupilo asi 1000 lidí, na charterových letech jsou k mání poslední volná sedadla. Z celkem osmi tisíc vstupenek zbývá necelá pětina. Lidé mají poslední šanci zajistit si vše potřebné k odjezdu.

Utkání českých a švédských hokejistů na ruské půdě je zatím největším lákadlem pro fanoušky, kteří se chystají podpořit naše sportovce. Zbývá už jen několik málo vstupenek. Beznadějně je pak vyprodán biatlon nebo rychlobruslení.

Jak ale cestovky přiznávají, zažily i lepší časy. „Zájem je velký, avšak ne tak jako na poslední letní olympiádu v Londýně, který byl velmi dobře dostupný a samozřejmě turisticky velmi zajímavý. O olympiádu v Soči projevují velký zájem zejména skalní sportovní nadšenci,“ uvedl Filip Dohnálek z cestovní kanceláře IBTravel.

Zájezd do Soči vyjde zhruba na 60 tisíc korun. Průměrná cena zpáteční letenky z Prahy do Soči pak začíná na 14 tisících. V termínech hokejových zápasů ale mohou lidé zaplatit až dvojnásobek.

Prodejci letenek přitom věří, že hlavní vlna zájmu teprve přijde. „Zájem o letenky ještě bude, koncem ledna očekáváme ještě vyšší prodej. Letecké společnosti budou v případě velkého zájmu kapacity ještě navyšovat,“ míní marketingový manažer společnosti Letuška.cz Jan Marek.

Ekonomika ČT24 (zdroj: ČT24)

S čím by mohli mít fanoušci, mířící do Soči, větší problém než s letenkami, je ubytování. „V současné době se v Adleru, kde je centrum olympiády, hotely shání obtížně. Ubytovací zařízení jsou z 99 procent vyprodaná, nadějí jsou menší penziony,“ upozornil majitel cestovní kanceláře Slantour Ladislav Peška.

Navíc když už se podaří turistům nějaký hotel rezervovat, stále nemají jistotu, že je v něm také ubytují. „Stává se, že v Rusku přeprodají kapacity (hotelu) i třikrát,“ varoval Dohnálek.

Ministerstvo zahraničí zase upozorňuje na zpřísněná bezpečnostní opatření a kontroly, se kterými musí lidé v Soči během olympijských her počítat. A radí českým občanům, kteří mají na olympiádu namířeno: kdybyste se dostali do problémů, neváhejte kontaktovat českou konzulární kancelář přímo v dějišti her, a to například telefonicky na čísle +7 916 640 20 36.

Vydáno pod