Skvosty, které oslní i překvapí

Mnichov - Novým trendem na trhu s drahými skvosty jsou dva šperky v jednom. Náušnice nebo náhrdelníky, které se během vteřiny promění v jiný kousek, mnohým návštěvníkům veletrhu v Mnichově učarovaly. Klenotníci letos sázejí na individualismus.

Novým hitem jsou šperky přizpůsobující se aktuální náladě, oblečení, nebo počasí. „Tento trend předcházely například náramky, ke kterým se daly dokoupit různé extra přívěsky nebo ozdoby. Teď přichází nová generace šperků, které se dají jednoduše proměnit v jiné,“ říká módní znalkyně Irmie Schuch-Schamburek.

Vybrat si ten správný skvost už nemusí být problém ani pro nejváhavější zákazníky. V nabídce je totiž například i prsten s dekorem z bílého zlata, který se jedním cvaknutím elegantně promění v kroužek s diamanty. Hned z několika variant si můžou vybírat budoucí majitelky náhrdelníků fungujících na podobném principu.

Klenotníci letos sázejí na individualismus
Zdroj: ČT24

„Pro naše zákazníky, ženy i muže, je čím dál důležitější mít nějaký osobní kousek, který můžou zároveň přizpůsobovat oblečení i dané příležitosti,“ upozornila Christina Seeanner, vedoucí marketingu společnosti Jörg Heinz.

Výrobci mysleli i na šperky, u kterých se očekává, že budou své majitele provázet celý život. Na letošním veletrhu klenotů v Mnichově si pozornost získaly i další trendy, mezi nimi například skvosty v zářivých barvách. Sami prodejci ale vidí největší budoucnost právě v transformujících se špercích, které mají nejen oslnit, ale i překvapit.

V Mnichově představili šperky moderní doby (zdroj: ČT24)
Vydáno pod