Ženeva představila světu Škodu VisionC nebo nové Subaru

Praha – Automobilovým fanouškům začal další svátek – mezinárodní autosalon v Ženevě. Nejprve byl autem roku 2014 vyhlášen francouzský vůz Peugeot 308. Postupně se začaly odhalovat žhavé novinky, které si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Mezi nimi i bedlivě očekávané modely mladoboleslavské Škodovky - futuristický VisionC a především pak nová Octavia Scout.

„Octavie je dnes šestým nejprodávanějším autem v Evropě. A teď přicházejí nové varianty, které mohou to její postavení ještě posílit,“ říká šéfredaktor Autoweek.cz Vladimír Rybecký. Pozici posiluje také kolínská TPCA, která po několika letech začíná letos vyrábět nové modely svých tří miniaut. 

VisionC jako nový Superb

Právě studie Škoda VisionC ukazuje linie, které bude mít nová vlajková loď Superb. Uvedl to šéfdesignér značky Jozef Kabaň. Nový Superb by mohl z továrních linek vyjet v příštím roce. 

Na autosalonu tradičně nechybí žádná významná světová značka. Nově se na přehlídce objevují i noví výrobci z Asie se zájmem o vstup na evropský trh. Příkladem je čínský Qoros. Ženevský autosalon je vedle toho podzimního, konaného střídavě v Paříži a ve Frankfurtu, nejvýznamnější evropskou přehlídkou automobilových novinek. V Ženevě nebude chybět expozice ekologických vozů nebo výstava věnovaná historii závodů Le Mans. 

Autosalon potrvá až do 16. března. První dva dny jsou určené pro novináře, kterých se akreditovalo kolem deseti tisíc. Organizátoři pak celkem očekávají kolem 700 tisíc návštěvníků.

Ženevský autosalon v Ekonomice ČT24 (zdroj: ČT24)
Vydáno pod