Tipsport v tichosti ukončil loterii Tipšestka, nepřežila nápor Sportky

Praha – Sázková společnost Tipsport v březnu v tichosti ukončila provozování hry Tipšestka, která se v červenci 2011 stala první konkurenční číselnou loterií po padesát let trvajícím monopolu Sazky. Napsal to deník E15. Už loni v prosinci ukončila společnost Fortuna hru Superloto, kterou v dubnu 2012 spustila jako přímou konkurenci pro nejpopulárnější číselnou hru Sportka.

Tipsport ve svých pobočkách nabízí i nadále loterii Korunka, řekl deníku mluvčí firmy Jiří Hadrava. Výkonný ředitel Asociace provozovatelů kursových sázek Marek Herman uvedl, že pokus Tipšestky prorazit na trhu číselných loterií se nezdařil, protože se Sazka Sportkou dokázala dostat z problémů. Loterijní byznys zkrachovalé Sazky koupily investiční skupiny PPF a KKCG, jediným vlastníkem nové společnosti Sazka sázková kancelář je od předloňského prosince KKCG. 

Tipsport v minulosti Tipšestku obhajoval jako nízkonákladový projekt. Podíl této číselné loterie na trhu ale předloni ani loni nepřekročil procento a její týdenní tržby klesly z počátečních zhruba dvou milionů na závěrečných 30 až 40 tisíc, píše E15. Sportka měla loni tržní podíl přes 95 procent, méně než pět procent držela číselná hra Loto společnosti Fortuna.

Tipsport je v Česku největším provozovatelem kurzových sázek na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavní kulturní události. Součástí Tipsportu jsou ještě sázkové společnosti v Polsku a na Slovensku. V Česku provozuje firma asi tisíc poboček, z nichž 70 procent je v rámci sportbarů.

Vydáno pod