Stále více lidi nakupuje letenky přes internet

Praha – Letenky přes internet se dají pořídit až o dvacet procent levněji. Využívá toho přibližně polovina pasažérů. Na druhou stranu to má i nevýhody. Zákazník je odkázán pouze na vlastní zkušenosti a nikdo mu s objednáním souvisejících služeb nepomůže. Nejvíc lidé takto nakupují letenky na kratší vzdálenosti po Evropě.

Události: Prodej letenek přes internet roste (zdroj: ČT24)

Počet letenek prodaných přes internet rok od roku stoupá. „Jestliže před rokem nebo před dvěma prodej činil asi 30 procent našich prodejů, v současné době to je 40 procent a předpokládáme, že na konci roku se dostaneme nad 60 procent,“ předpovídá ředitel společnosti Letuška.cz Josef Trejbal. 

„V měsíci květnu jsme měli rekordní podíl prodeje letenek na internetu, bylo to až 67 procent,“ přidává se obchodní ředitelka prodeje letenek firmy Student Agency Věra Janičinová. 

S online prodejem letenek je spojena ještě další úspora času. Palubní lístek stačí vytisknout doma nebo jej mít v mobilu. Cestující pak nemusí čekat dlouhé fronty v odbavovací hale. Má to ale i svá úskalí. Hlavně pro ty, kteří mají s létáním málo zkušeností. 

Je potřeba si zkontrolovat, jestli je v ceně letenky například i zavazadlo, na které letiště spoj přilétá nebo jestli má člověk dostatek času třeba na přestup. Češi nejčastěji kupují letenky do Evropy. Třeba ta do Londýna se dá sehnat už za necelou tisícikorunu. Na předních příčkách už se ale objevuje taky New York nebo Bangkok. 

Prodej letenek
Zdroj: ČT24