Lékárna varuje před podezřelými předváděčkami

Praha – Podvodníci znovu zneužívají jméno lékárenské sítě, aby vylákali lidi na pochybné předváděcí akce. Obracejí se na ně telefonicky jménem společnosti Dr. Max a slibují dárkové poukazy a jiné výhry. Podmínkou je vyzvednout si ceny na konkrétním místě, kde se pak konají prodejní akce. Naposledy jedna taková proběhla včera v Brně, další mají být příští týden v Železném Brodě, Vratimově, Plzni nebo v Mělníku. Lékárenský řetězec se od akcí distancoval.

„Senioři v mnoha částech republiky jsou vyzýváni údajnými zástupci lékáren Dr. Max, aby si na určené místo přišli vyzvednout cenu. Když na místo přijdou, žádná akce pořádaná našimi lékárnami se tam nekoná, ale probíhá tam zmíněná předváděčka,“ popsal jednání podvodných prodejců mluvčí lékárenské sítě Michal Petrov. 

Firma zaznamenala za uplynulý týden několik takových případů, podle ní jde ale o podvod. „Takové akce vůbec nepořádáme a od podobných pozvání se distancujeme,“ dodal Petrov. 

Podobnou situaci firma řešila i počátkem roku. Kvůli podezření z porušení zákona na ochranu spotřebitele se tehdy obrátila na Českou obchodní inspekci i policii, ale bez výsledku.

Vydáno pod