Další plány Amazonu: U Prahy postaví třetí logistické centrum

Praha - Americký internetový obchod Amazon by chtěl rozšířit své působení v Česku - u Prahy plánuje postavit třetí logistické centrum. Tentokrát má jít o středisko vráceného zboží, které se má nacházet v průmyslové zóně v Pavlově u rychlostní silnice R6. Podle deníku E15 by v příštích letech mělo nabídnout minimálně tisícovku pracovních míst. Amazon má momentálně jedno středisko vráceného zboží v Dobrovízi, v pátek pak ve stejné obci začala stavba distribučního skladu.

O pozemky v Pavlově má podle E15 zájem společnost Panattoni, která umístila Amazon do obou lokalit v Dobrovízi. Amazon údajně hledá pozemek o rozloze 40 až 50 tisíců metrů čtverečních. Zatím to však firmy oficiálně nepotvrdily.

Tim Collins, viceprezident Amazonu pro Evropu 

"Česká republika je pro nás úžasný trh, a to z různých důvodů. Má výbornou infrastrukturu, dobrou zaměstnaneckou základnu, je blízko našim stávajícím trhům. Je to zkrátka místo, kde chceme působit dlouhodobě… Obecně řečeno máme v hledáčku nejlepší místa v celé střední Evropě. Co se však týče konkrétního projektu v Brně, ten jsme již opustili."

Viceprezident Amazonu pro Evropu Tim Collins deníku pouze sdělil, že v ČR je hodně lokalit, které jsou pro firmu zajímavé. „Chceme expandovat, sledujeme různé příležitosti, ale dokud něco není podepsané, jako by to nebylo,“ dodal E15 šéf tuzemské Panattoni Pavel Sovička.

Vyleťal, Lupa.cz: Sklad má sloužit pro vrácené zboží především z Německa (zdroj: ČT24)

Stavba skladu Amazonu, která začala v pátek v Dobrovízi, má být dokončená do konce července příštího roku. V hale s plochou 95 000 metrů čtverečních najde práci až 2 000 stálých zaměstnanců a do tří let od otevření by zde mělo vzniknout i dalších 3 000 sezonních pracovních míst. Podobný projekt, který se chystal v Brně, však ztroskotal.

Amazon je největší internetový obchod na světě. Jeff Bezos firmu založil v roce 1994 a stále ji vede. Svou činnost na internetu Amazon zahájil v červenci 1995 a nyní zaměstnává po celém světě 97 000 lidí.

Vydáno pod