Na Rychnovsku hořela budova pily, oheň už se hasičům podařilo zlikvidovat

V Rokytnici v Orlických horách na Rychnovsku v pondělí večer vzplála budova pily. Oheň se rozšířil i na obytnou část objektu. Hasiči kvůli počtu zasahujících jednotek vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Během noci se oheň podařilo zlikvidovat, za denního světla budou místo ohledávat vyšetřovatelé.

Oheň zcela zasáhl dvě budovy, vyplývá ze zveřejněných fotografií. Pohyb uvnitř objektů byl pro hasiče příliš nebezpečný, zasahovali proto zvenčí. „S ohledem na čtrnáct zasahujících profesionálních a dobrovolných jednotek byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu,“ uvedli hasiči Královéhradeckého krajev pondělí pozdě večer.

Pro zásobování vodou zřídili dvě čerpací stanoviště na blízkých rybnících. U zásahu pomáhaly také jednotky z Pardubického kraje.

Během noci se postupně počet zasahujících jednotek snížil na pět. V půl páté ráno velitel zásahu ohlásil likvidaci požáru, místo zůstává pod dohledem. „Za denního světla budou požářiště ohledávat vyšetřovatelé,“ konstatovali v úterý ráno hasiči.