D8 je po smrtelné nehodě opět otevřená v obou směrech

Na 45. kilometru dálnice D8 na Litoměřicku ve směru na Prahu se ve čtvrtek v poledne střetla dodávka s kamionem. Dva lidé nehodu nepřežili a jeden člověk utrpěl zranění. Chvíli předtím se stala nehoda na kilometru 44,5 opačným směrem, dva lidé se zranili. Dálnice byla zhruba do 16:45 v obou směrech uzavřená, uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

„Dálnice je průjezdná oběma směry. Kolona vozidel se pomalu rozjíždí,“ řekla kolem 17:00 Hyšplerová. Krátce před zprůjezdněním byl směrem na Prahu uzavřen tunel Radejčín kvůli velmi silnému provozu. „Dálnice nedokázala pojmout tolik vozidel,“ dodala. Příčiny obou nehod jsou předmětem vyšetřování.

Mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník sdělil, že jeden cestující dodávky utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel, další osoba zemřela po neúspěšné resuscitaci. Řidič kamionu byl odvezen do litoměřické nemocnice s lehkým zraněním, stejně jako dva lidé, kteří havarovali ve směru na Ústí nad Labem. Na místě zasahovali také hasiči, kteří po protipožárních opatřeních zajistili úklid po dopravní nehodě.