Požár kamionu na dálnici D5 zkomplikoval dopravu okolo Prahy, další auto hořelo i na D4

Dálnici D5 na třetím kilometru za Prahou směrem na Plzeň uzavřel v úterý brzy ráno požár kamionu. Na místě zasahovali středočeští i pražští hasiči. Déle než dvě hodiny byl provoz zastavený úplně, před 07:00 začali řidiči jezdit levým jízdním pruhem, po 8:00 se začaly kolony rozjíždět. Dopoledne zastavil dopravu také další požár nákladního auta, a to na dálnici D4, i ten už je uhašený.

Hlášení o požáru nákladního automobilu mezi exity Rudná a Třebonice dostali silničáři i hasiči po 04:30. Oheň zasáhl celý automobil. Pod kontrolu dostali hasiči požár v 5:00, poté začaly odjíždět pražské jednotky, ale středočeské pokračovaly v dohašování skrytých ohnisek, využily i speciální pěnotvorné zařízení.

Kamion převážel různorodou zásilku. „Nejednalo se o žádné nebezpečné látky,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Podle mluvčí byla příčinou požáru technická závada na kole návěsu, škoda se odhaduje na jeden milion korun.

Kvůli uzavřené dálnici nabíraly zpoždění i některé spoje příměstské dopravy, některé autobusy jezdily podle organizace Ropid odklonem. 

Požár zkomplikoval dopravu i na dálnici D4

Požár nákladního auta ochromil dopoledne dopravu i na dálnici D4 u Mníšku pod Brdy nedaleko Prahy. Událost se stala kolem 9:15, nákladní auto hořelo na dvacátém kilometru ve směru na Příbram. Podle Fliegerové byl hlášený požár kabiny v plném rozsahu.

Po necelé hodině se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem, řekla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. „Auta se pomalu rozjíždějí, samozřejmě kolony tam jsou,“ dodala.