Provoz na trati mezi Prahou a Berounem byl po víc než hodině obnoven

Provoz na železniční trati mezi Prahou a Berounem byl v neděli více než hodinu zcela zastaven. Mezi stanicemi Řevnice a Zadní Třebaň vlak srazil člověka, který na místě zemřel.

Na místo přivolaný lékař už mohl pouze konstatovat smrt, uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Homolová. Člověka, který byl v kolejišti, vlak srazil před polednem. Na místě pokračuje vyšetřování všech okolností a příčiny neštěstí.

Provoz byl kompletně obnoven po třetí hodině odpolední, potvrdil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Na místě poté pokračovalo vyšetřování všech okolností a příčiny neštěstí. Zcela přerušen byl provoz dálkové i regionální dopravy, kolem jedné hodiny odpoledne mohly úsekem vlaky projíždět po jedné koleji.  

Střet s vlakem nepřežil ani člověk, který se pohyboval v neděli podvečer v kolejišti ve stanici Kolín. I v tomto případě podle Homolové lékař záchranné služby konstatoval úmrtí. Provoz vlaků v Kolíně měl být kvůli vyšetřování okolností neštěstí omezen přibližně do půl deváté večerní, vlaky proto mohly nabrat zpoždění i desítky minut.