Muž, který v Českých Budějovicích držel rukojmí, jde do vazby. Bude ve věznici mimo jižní Čechy

Do vazby poslal soud muže, který ve středu zadržoval v obchodě v Českých Budějovicích ženu. Dotyčného po několikahodinovém vyjednávání zatkla policie. Žena, kterou držel, utrpěla zranění. Policisté jej obvinili z trestného činu braní rukojmí, za to mu hrozí až dvanáct let vězení.

Rukojmí zadržoval muž v centru Českých Budějovic zhruba hodinu. Nakonec do obchodu na náměstí Přemysla Otakara II., kde se dvojice nacházela, vnikla zásahová jednotka a muže zadržela. Nyní čeká muže vazba, kterou na něj uvalil Krajský soud v Českých Budějovicích, informoval mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Jednačtyřicetiletý muž, kterého policisté obvinili z trestného činu braní rukojmí, bude podle něj ve vazební věznici mimo region. Podrobnosti mluvčí neuvedl. Již dříve policie uvedla, že obviněný je recidivista.

Žena středního věku, kterou podle policie jednačtyřicetiletý recidivista držel, utrpěla zranění, ale je mimo ohrožení života. Měla řezná poranění lehčího charakteru. Záchranáři ji ve středu po ošetření převezli na traumacentrum českobudějovické nemocnice.