Policistu zranil výbuch při zásahu v pražském bytě. Pravděpodobně šlo o nástražný systém

Jednoho policistu v sobotu zranil výbuch zřejmě nástražného systému ve dveřích bytu v Praze 8. Kriminalisté v něm dopoledne pátrali po muži podezřelém z násilného trestného činu. Ten ale v bytě nebyl, jak policie uvedla na Twitteru. Část domu policisté z preventivních důvodů evakuovali, pyrotechnik ale další výbušniny v bytě neobjevil.

Zraněný policista má poškozený sluch. Středočeští a pražští kriminalisté před polednem zasahovali v jednom z domů v ulici U Libeňského pivovaru. „Pyrotechnická prohlídka byla negativní, v bytě se další výbušniny nenacházely a nyní již nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedli policisté.

Hledaným mužem je šestašedesátiletý Jiří Dvořák. Je vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy. Má šedivé vlasy a knír. Naposledy měl na sobě černou mikinu, černé kalhoty, bílé tenisky a přes rameno černou tašku. Mohl by se pohybovat vozidlem Hyundai Santa Fe modré barvy s registrační značkou 3AZ 7292.

„Prosíme každého, kdo by věděl, kde se nachází, ať neprodleně kontaktuje policisty na tísňové lince 158. V žádném případě se muže nesnažte zadržet, mohl by být ozbrojený a nebezpečný,“ uvedli policisté.