Mikuláš Minář končí ve spolku Milion chvilek, chce do politiky. Vedení přebírá Roll

Mikuláš Minář rezignoval na funkci předsedy spolku Milion chvilek. Chce založit hnutí, se kterým by se v příštím roce zřejmě zúčastnil sněmovních voleb. Řekl to serverům IHNED.cz a DeníkN. Milion chvilek pořádá demonstrace, při nichž kritizuje současnou politickou situaci a premiéra Babiše mimo jiné za střet zájmů. Nástupcem Mináře se stal dosavadní mluvčí Benjamin Roll, který zdůraznil, že Milion chvilek je občanská iniciativa a jako taková nikdy nebude kandidovat ve volbách.

Minář serverům řekl, že funkci předsedy spolku dal k dispozici v pátek. Spolek to v sobotu přijal a za nového předsedu si zvolil Benjamina Rolla, který podobně jako Minář v čele Milionu chvilek působí už od jeho vzniku a je vysokoškolským studentem teologie.

„Nechci zatěžovat Milion chvilek úvahami o vstupu do politiky, proto jsem dal funkci k dispozici,“ zdůvodnil Minář odchod z funkce. Dodal, že „trvá slib, že Milion chvilek se nestane volebním hnutím a zůstane občanskou iniciativou“. To samé potvrdil i při pondělním shromáždění spolku v Praze Roll.

Minář by chtěl oslovit nevoliče, definitivně se rozhodne po krajských volbách

Podle Mináře je potřeba, aby vzniklo nové politické hnutí, schopné oslovit část voličů, kterou nedokázala oslovit sněmovní opozice, nebo i dosavadní nevoliče. „Do deseti dnů, po krajských volbách, se rozhodnu definitivně,“ prohlásil.

Zatím se podle svých slov stýká s potenciálními kandidáty či experty, kteří by s ním chtěli spolupracovat. „Je to opravdu široká paleta lidí. Mladší, starší, z regionů, z Prahy, mají za sebou velmi úspěšné kariéry z byznysu, akademické sféry, někteří mají zkušenosti i z politiky,“ řekl.