Teploty opět přesáhnou třicet stupňů, meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové i ve čtvrtek varují před vysokými teplotami přesahujícími 31 stupňů. Večer mohou ale přijít bouřky, které budou hrozit i po celý víkend. Ten přinese také mírné ochlazení.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí do osmnácté hodiny na většině Ústeckého, Středočeského, Plzeňského, Libereckého, Zlínského a Jihomoravského kraje.

Odpoledne a navečer se ale lehce ochladí, postupně totiž bude od jihozápadu přibývat mraků, které mohou přinést ojedinělé přeháňky, nebo také bouřky. Na večer, hlavně v oblasti Šumavy nebo Českého lesa jsou očekávané i přechodně intenzivní bouřky. I před jejich výskytem meteorologové varují.

Meteorologové i ve čtvrtek varují před vysokými teplotami
Zdroj: ČHMÚ

V pátek bude po ránu polojasno, během dne se však opět zatáhne a na většině území se objeví přeháňky, místy bouřky. Ty mohou být ojediněle i silné. Teploty však budou stále vysoké – ty nejvyšší dosáhnou 27 až 31 stupňů, na západě a jihozápadě kolem 25 stupňů. Vát bude slabý proměnlivý vítr, v bouřkách přechodně zesílí.

Víkend přinese lehké ochlazení

O víkendu už se mírně ochladí i během dne. V sobotu bude přes den oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území se vyskytnou přeháňky nebo i bouřky. Ráno se mohou ukázat i ojedinělé mlhy. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 24 až 28 stupňů. Vítr bude slabý a proměnlivý, v bouřkách opět zesílí.

V neděli už bude převážně polojasno, v odpoledních hodinách ale opět můžeme čekat ojediněle přeháňky nebo bouřky, ráno opět mlhy. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 26 až 30 stupňů. Vát bude mírný východní vítr.